Shopping och annat kul

Dagarna går och det har blivit torsdag. Så är det när man har roligt, har jag hört. Dagen har vi ägnat åt shopping i allmänhet och att inte stressa i synnerhet. Förra resan blev shoppingen nästan en plåga och vi hann inte riktigt med allt heller, så den här gången börjar vi lite tidigare än sista dagen. Jag går händelserna lite i förväg nu, för i ärlighetens namn började vi med ett besök hos Madame Tussaud på Marylebone Road. Det var dags för ett återbesök för min och Daniels del (vi har inte varit där samtidigt) och förstabesök för Zarina och Claes. Jag hade köpt biljetter till tidigt på morgonen, så vi åt vår frukost en halvtimme tidigare än vi brukar och sedan tog vi en rask promenad till Goldhawk Road, där vi tog första bästa tåg i rätt riktning, dvs mot Paddington och vår slutstation Baker Street.

Insläppet gick snabbt och vi var på plats för att börja botanisera bland kändisarna innan vi ens han säga ”vaxkabinett”. Jag tog ingen kamera med mig idag, för jag har haft problem med axeln och har märkt att den mår bättre av att jag inte bär på något. Finns ju en kamera i mobilen om något intressant skulle dyka upp som jag absolut måste ha en bild med mig hem på. Daniel och Zarina var däremot utrustade med fotoprylar så jag tror att det mesta blev dokumenterat i alla fall. Jag är osäker på om Claes fotograferade så mycket, men han har ju i alla fall en mobil han också. Vi kollade lite i shoppen innan vi lämnade det hela och sedan blev det lite fika på Café Concerto på Piccadilly. Jag och Daniel har varit där en gång tidigare på en av mina födelsedagar, men jag minns inte vilket år. Hur som helst var det trevligt och gott. Sådant som vi behövde med andra ord.

Nu började den kombinerade shoppingen/kolla runt på saker. Jag gjorde ett nedslag bland tepåsar på Fortnum and Mason och passade även på att kolla in picknickutrustningen också. Fanns en del skoj men det kostade en slant också. Tror de andra handlade lite saker de också. Sedan blev det pub och därefter mat, innan vi gick vidare. Den här gången gick de andra herrarna till Forbidden Planet och jag och Zarina gick på Nisbets för att kolla lite till baren/köket med mera. Vi gick via Orcs Nest vidare till Two Brewers där vi satt en stund och slappnade av, innan vi fortsatte till The Whisky Exchange.

Efter detta började energin tryta och min värk kom som ett brev på posten. Med andra ord var det dags för herrarna att finna ett vattenhål, medan Zarina gick till dagens sista ställe: Victoria’s Secret. Det finns en pub strax intill där vi andra bänkade oss över lite Coca Cola (ja, jag är allvarlig) och sedan en liten öl. Zarina gjorde fullt bruk av all tid hon hade, men gjorde bara några få inköp om jag förstod rätt. Viktigast var att hon fick komma dit. Så, hemmåt! Idag hade vi vår KFC-kväll och det innebär att Daniel köpte kycklingen och jag gick i förväg för att duka och göra i ordning. Sedan kom Claes och Zarina till vårt rum för att äta och dricka lite vin som jag hade stoppat i kylskåpet sedan igår kväll (Casillero del Diablo, Sauvignon Blanc).

På det hela taget en bra dag och en varm dag (igen). I morgon skall vi ta det mer lugnt och handla lite till. Jag vill till en bokhandel och en arbetskamrat behöver ett paraply/parasoll och jag har lovat kolla på specialbutiken efter ett. Får se vad som händer. Ni får veta vad som hände om ni läser denna blogg i morgon 😉

En reaktion på “Shopping och annat kul

  1. Tur att ni kan ta det lite lugnt också. Här putsas det fönster när jag för en gångs skull inte har något annat för mig. Fortsätt att ha det gott. Kram

Kommentarer inaktiverade.