En handlingens dag

Att shoppa i London är populärt och jag och Daniel brukar inte hoppa över den möjligheten när vi är här I år fanns det fler anledningar då vi har vänner med som aldrig fått chansen till detta tidigare. Så det blev frukost som vanligt och sedan raskt ner på stan för att börja dagen på Forbidden Planet, där det köptes lite av varje (nej, inga spoilers). Det är lätt att fastna i denna butik, oavsett som det är på bokavdelningen eller bland alla filmprylar. Vi lyckades dock ta oss därifrån och till nästa ställe, längre upp på gatan.
Anhalt nummer två var Nisbets, där jag fyllde på med lite tillbehör till baren. Saknade lite pourers och en citron/limepress bland annat. Passade även på att skaffa ett par flaskor att ha färdigpressad juice från nyss nämnda frukter också. Även Zarina fann saker på hyllorna som hon ville ha. Precis som med Forbidden så kan man gå en god stund här inne och bara titta på allt som finns att välja mellan. Hit går vi nästan varje gång och handlar gör vi också. Dock hann vi inte med Gerry’s den här gången för att få med något att blanda i baren.
Vi gjorde ett kortare uppehåll på puben The Cambridge där vi fick öl och kaffe (och Pepsi) och en möjlighet att gå på toa, något som är lika viktigt som allt annat. Det är en trevlig pub och jag gillar den. Brukar vara lugn och stilla vid den här tiden på dagen och idag var inget undantag. Så vi relaxade en liten stund innan vi återupptog shoppingen.
Nu bar det av till Foyles, världens största bokhandel (påstår de). Där botaniserade alla bland böcker och annat, även om inte alla handlade. Jag fick inte det jag ville ha, men jag börjar bli van vid att det inte finns studiepartitur eller större orkesterpartitur att tillgå. Det var en ren slump att jag fick tag i två på Yahamabutiken när vi var där i början av resan. Men jag skall väl inte klaga då jag fick med mig Haydns alla Londonsymfonier i två volymer i full storlek. Ser fram emot att läsa i dem när jag kommer hem igen. Passade på att köpa en karta över Wien också, eftersom nästa år innehåller en resa dit. Vi gick snabbt in på Music Room också, men de hade ännu färre partitur så det var lönlöst.
Vidare till Bond Street och nu lämnade vi Zarina på egen hand att upptäcka alla hemligheter på Victoria’s Secret. Grabbarna och jag gick till puben Duke of York och tog en öl så länge. Hon lovade att skynda sig. Duke of York är en liten, men gemytlig pub alldeles intill Bond Street och säkert har en och annan gjort som vi och väntat där medan någon har handlat i butikerna intill. Oavsett anledning, så tog det ändå ganska lång tid innan hon blev klar och vi kunde äta lunch, så vi fick mer eller mindre avbryta vår shoppingdag där, då vi hade planer för kvällen med Tracey. Ett kort besök på HMV, som ligger precis bredvid tunnelbanestationen fick bli sista stoppet innan vi bagav oss vidare.
Nu hamnade vi på the American Bar at Savoy och det blev dags för cocktails. Tracey skulle komma direkt efter jobbet, men vi hann med en varsin drink innan hon lyckades hitta rätt. Inte något fel i det och jag hade nog räknat med att det skulle bli så. Så vi drack våra drinkar och när Tracey dök upp tog vi in en omgång till. Dyrt, men man lever bara en gång och jag fyller år i morgon. Drinkarna bestod bland annat i Bramble, Gimlet, Wingspan, Pharmacist och Cosmopolitan. Claes och Tracey hade någon intressant som jag inte kommer ihåg namnet på, men alla verkade vara nöjda och glada.
Kvällen avslutades med ett besök på vår favorit bland kinarestauranger, Gerrard’s Corner i Chinatown, Soho. Det blev ett besök med mycket god mat och även om ingen av oss är lika mätt som när vi var på Jimmy’s igår, så är det inte heller någon som känner sig hungrig. Vi lär definitivt stå oss till morgonens frukost på den Galne Biskopen.
I morgon, ja… Låt oss se vad den dagen har i sitt sköte. Jag fyller år och 50 är bara en siffra och inget att bry sig om. Tracey har bokat hela dagen så vi lär märka vad hon har i bakfickan när vi träffar henne. En resumé dyker upp här när det är över.

3 reaktion på “En handlingens dag

  1. Ja vi får väl säga grattis på födelsedagen. Är Tracy planeraren för denna dag blir det säkert både spännande och roligt. Krama henne från mig. Kram till dig också.

  2. Mina Allra STÖRSTA och VARMASTE GRATULATIONSKRAMAR på Din Dag.
    Hoppas att dagen blir super. KRAMAR

  3. Mina största och varmaste GratulationsKramart på Din Dag!!!!

Kommentarer inaktiverade.